Tue. Jan 25, 2022
ћирилица /латиница

Короман: Осјетљиве категорије становништва заслужују посебну пажњу

Извор: ФИЛТЕР

Поводом Трећег децембра –  Међународног дана особа са инвалидитетом, предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман разговарао је данас са представницима Градске организације слијепих и слабовидних Источно Сарајево о положају ове категорије становништва и додатног побољшања њиховог статуса у друштву.

Короман је истакао да ће Градска управа Источно Сарајево  наставити да подржава рад ове организације, јер осјетљиве категорије становноштва заслужују посебну пажњу локалне заједнице, саопштено је из Градске управе.

„Град Источно Сарајево редовно издваја средства у буџету за помоћ у раду ове организације, а настојаћемо да, у складу са могућностима, подржимо и неку од манифестација које организује ово удружење“, рекао је Короман.

Предсједник Скупштине града нагласио је да је дужност и обавеза свих носилаца власти брига према осјетљивим категоријама становништа, које би требало да у значајнијој мјери буду интегрисане у друштвене токове. 

Короман је обећао и подршку Градске развојне агенције Источног Сарајева приликом израде одређених пројеката којима би Градска организација слијепих и слабовидних могла да конкурише према међународним организацијама.

Секретар Градске организације слијепих и слабовидних Јовица Мијатовић  захвалио је представницима Градске управе за досадашњу подршку, нагласивши да ова градска организација има 168 чланова, те да дјелује у свих шест општина.

„Градска организација има изузетно добре услове за рад, али нам је потребна одређена финансијска помоћ у организацији културних и спортских активности, које би омогућиле социјализацију већег броја лица са инвалидитетом, али и стручна помоћ приликом израде захтјевнијих пројеката према међународним организацијама“, рекао је Мијатовић.

Данашњем састанку присуствовали су в.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Љиљана Лиздек и в.д. начелника Одјељења за просторно уређење, саобраћај и стамбено-комуналне послове Обрад Ковач.

Годишње обиљежавање Међународног дана особа са инвалидитетом има за циљ да се промовише разумијевање проблема инвалидитета и пружи подршка особама са инвалидитетом.

Filter 2019