Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /латиница

Компанија “МИС” наградила најуспјешније студенте Електротехничког факултета

Извор: Срна

Директор компаније “МИС” Источна Илиџа Војо Лубура уручио је данас награде за троје најуспјешнијих студената Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, са смјерова аутоматика и електроника, рачунарства и информатике, те електроенергетике.

Награде су добили студенти Александар Видаковић, са студијског програма аутоматика и електроника, Ена Шараба са рачунарства и информатике, те Катарина Лемез, са електроенергетике.

– У оквиру пословно-техничке сарадње са Електротехничким факултетом, уручили смо три једнократне награде. И наредне године ћемо нешто слично урадити – рекао је Лубура, те додао да су ови студенти будућност Републике Српске.

Он је позвао колеге из привреде да се укључе у ову акцију и помогну најбоље студенте, у складу са својим могућностима.

Декан Електротехничког факултета Божидар Поповић захвалио је Лубури што је покренуо иницијативу да награди најбоље студенте који су уписали другу годину на сва три студијска програма, те позвао друге привреднике и представнике Привредне коморе Републике Српске из источног дијела Српске да се укључе у акцију како би сами одабрали факултете и студенте које желе да подрже.

– Тиме би показали да неко води рачуна о успјесима који они постижу на Универзитету у Источном Сарајеву – рекао је Поповић.

Он је додао да ти студенти заслужују и више од тога, односно да буду награђивани чешће, јер су се одлучили да остану на овим просторима, да студирају и да буду активни чланови академске заједнице у Републици Српској.Продекан за науку и предузетништво Електротехничког факултета Младен Бањанин рекао је да је овај факултет има успјешну и развијену сарадњу са привредним субјектима, како са подручја града Источно Сарајево, тако и са подручја цијеле Републике Српске, БиХ и окружења.

Он је додао да је резултат тога да се њихови студенти добро и брзо запошљавају, многи чак у току студирања, а остали након стицања дипломе дипломираног инжењера, те напоменуо да велики број студената Електротехничког факултета, посебно треће и четврте године, су стипендисти привредног сектора, али и државних стипендија.

Он је захвалио компанији “МИС” и изразио наду да ће то постати пракса и да ће у наредном периоду већи број привредних студената да учествује у сличним акцијама.

Награђени студенти Видаковић, Шараба и Лемезова захвалили су за награду компанији “МИС” јер је доказ да је неко препознао њихов рад, труд и залагање, а то им служи, истичу, и као мотивација за даљи рад и напредовање. Захвалност су исказали и Електротехничком факултету за подршку у школовању. 

Filter 2019