Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /латиница

Код 190 особа у РС утврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 715 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 190 особe.

Ради се о 86 мушкарцa и 104 женe, од којих су 38 млађе, 99 средње и 53 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 63 особе су из Бањалуке, 19 из Бијељине, 15 из Требиња, осам из Градишке, по седам из Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице и Лакташа, по шест из Приједора и Рудог, по пет из Добоја, Кнежева, Угљевика и Фоче, три из Шипова, по двије из Берковића, Зворника, Котор Вароша, Мркоњић Града, Новог Града, Пала, Сокоца, Српца, Теслића и Модриче и по једна из Брода, Вукосавља, Гацка, Дервенте, Источне Илиџе, Осмака, Оштре Луке, Прњавора и Сребренице.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 13 смртних случајева. Ради се о седам мушкараца и шест жена, млађе и старије животне доби од којих су двије особе из Бањaлуке и по једна из Берковића, Бијељине, Челинца, Дервенте, Добоја, Градишке, Козарске Дубице, Лакташа, Новог Града, Теслића и Требиња.

До сада je у Републици Српској потврђенo 93.877 случajeва вируса корона, а преминуле су укупно 5.505 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 374.100 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 382, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 144, а у осталим болницама 238. На респиратору је 41 особа, 27 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 14 у осталим болницама

Filter 2019