Wed. Aug 17, 2022
ћирилица /латиница

Код 150 особа у Српској утврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св, апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 637 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 150 особа.
Ради се о 66 мушкарацa и 84 жене, од којих је 40 млађе, 71 средње и 39 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 42 особе су из Бањалуке, 21 из Требиња 12 из Бијељине, по девет из Градишке, Козарске Дубице и Лкаташа, седам из Билеће, по пет особа је из Зворника и Мркоњић Града, по четири из Котор Вароша и Прњавора, по три из Добоја, Теслића, Фоче и Шамца, двије из Челинца и по једна особа је из Братунца, Вишеграда, Гацка, Дервенте, Љубиња, Модриче, Приједора, Рудог и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је осам смртних случајева. Ради се о пет мушкараца и три жене, средње и старије животне доби од којих су двије особе из Приједора и по једна особа из Бијељине, Челинца, Хан Пијеска, Козарске Дубице, Лакташа и Рогатице.

До сада је у Републици Српској потврђено 92.925 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 5.436 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

Републици Српској, тестиране су укупно 369.992 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 390, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 162, а у осталим болницама 228. На респиратору je 47 особa (28 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 19 у осталим болницама).

Filter 2019