Fri. Aug 12, 2022
ћирилица /латиница

Код 142 особе у РС утврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 519 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 142 особe.

Ради се о 62 мушкарцa и 80 жена, од којих су 31 млађе, 78 средње и 33 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 59 особе су из Бањалуке, 17 из Бијељине, осам из Невесиња, седам из Добоја, шест из Лакташа, пет из Козарске Дубице, по четири из Градишке и Зворника, по три из Дервенте, Приједора, Прњавора и Угљевика, по двије из Источног Новог Сарајева, Кнежева, Пала, Требиња и Шипова и по једна из Билеће, Братунца, Котор Вароша, Петровца, Петрова, Рудог, Теслића, Фоче, Челинца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je шест смртних случајева. Ради се о четири мушкараца и двије жена, старије животне доби од којих су три особе из Добоја и по једна из Бијељине, Источног Новог Сарајева и Сокоца.

До сада je у Републици Српској потврђенo 94.019 случajeва вируса корона, а преминулo je укупно 5.511 особa код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 374.619 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 374, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 143, а у осталим болницама 231. На респиратору су 43 особе, 31 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 12 у осталим болницама.

Filter 2019