Wed. Aug 17, 2022
ћирилица /латиница

Истрага убиства у Пофалићима: Ухапшени Јашаревић признао да је пуцао

Извор: Глас Српске

Амел Јашаревић (30) признао је да је пуцао у недјељу у сарајеваком насељу Пофалићи када је је убијен Мехмед Рамић (25), а полиција у овом случају трага још и за Аделом Кабашем (30) који се може довести у везу убиством, потврђено је “Гласу Српске”.

Према полицијском саопштењу злочин се десио у недјељу око 21.15 часова на раскрсници сарајевских улица Хамдије Чемерлића и Змаја од Босне. Јашаревић је по доласку полиције затечен на лицу мјеста и ухапшен, а полиција је истрагом дошла до сазнања да се са овим случајем може повезати и Кабаш који још није нађен.

Јашаревићев бранилац Омар Мехмедбашић казао је да је његов клијент признао да је пуцао и да је сам позвао полицију.

– Браним га десет година и никада није бјежао од одговорности. Признао је да је пуцао, а о детаљима и мотивима нисам упознат – рекао је Мехмедбашић.

Извор близак истрази је рекао да је код осумњиченог Јашаревића пронађен барут на рукама методом узимања парафинске рукавице.

Незванично сазнајемо да је жртва код себе имала оружје и да се претпоставља да су Јашаревић и Кабаш то видјели па запуцали.

Мотив злочина још није познат, а наводно су се Рамић и Јашаревић протекле седмице посвађали. Постоје двије верзије убиства.

– Према једној инцидент је започео на Пофалићима, и након краће јурњаве возилима, Јашаревић је у “голфом” сустигао Рамића који је возио “пежо” и испалио више хитаца кроз сувозачево стакло на њега. Рамић је погођен са четири хица у горњи дио тијела. Према другој верзији, Рамића су јурила два возила. У једном је био Јашаревић, а у другом двије особе које су такође пуцале на Рамића. Према овој верзији, Јашаревић је остао на мјесту злочина и заштитио пријатеље преузевши одговорност за убиство – рекао је извор близак истрази.

Из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево саопшили су да им је у недјељу увече пријављено да је из возила у покрету пуцано у правцу другог аутомобила и да има повријеђених.

– Изласком на лице мјеста утврђено је да је страдало лице М.Р. из Сарајева. Због тох глочина ухапшен је А. Ј. док се трага за А. К. (30) који се доводи у везу са тим – рекли су у полицији не наводећи детаље.

Убијени Рамић био је навијач ФК “Жељежничар”, а  од њега су се на друштвеним мрежама опростили бројни пријатељи и навијачи поменутог клуба.

ДОСИЈЕ

Осумњичени Амел Јашаревић од раније је познат полицији по кривичним дјелима, а хапшен је због дроге као и због паљевине аутомобила на Добрињи у марту 2019. 

Осумњичени Адел Кабаш, за којим се трага због овог злочина, такође је хапшен због разних кривичних дјела. Он је својевремено промијенио презиме. 

Раније се звао Адел Муртовић, звани Даста. Под тим именом је и привођен због серије обрачуна који су се прије 10 година одиграли у сарајевском насељу Пофалићи испред кафића “Мјузик”.

Filter 2019