Sun. Jan 23, 2022
ћирилица /латиница

Источно Сарајево: Гас скупљи за 17,79 одсто

Извор: katera.news

Уз децембарске рачуне за природни гас становницима Источног Сарајева, који се на овај начин грију, стигло је и обавјештење од предузећа „Сарајево-гас“ а.д. Источно Сарајево да је исти од 1. децембра поскупио за 17,79 одсто.

Генерални директор „Сарајево-гаса“ Источно Сарајево Славо Крајишник рекао је за портал Катера да је до поскупљења дошло из разлога што им је КЈКП „Сарајево гас“ д.о.о. Сарајево за мјесец новембар 2021. године испоставио фактуру за испоручени гас по већој набавној цијени, која за њих износи 0,639 КМ/ Sm3, без ПДВ-а.

– С обзиром да смо већ почели подјелу рачуна по старој цијени за мјесец новембар 2021. године, успјели смо да уз дјелимични трошак за „Сарајево гас“ а.д. Источно Сарајево подијелимо рачуне са старом набавном цијеном – рекао је Крајишник.

Он је додао да су уз децембарске рачуне обавијестили потрошаче да су због повећане набавне цијене принуђени да повећају продајну цијену природног гаса, тако што ће иста од 1. децембра 2021. године за категорију домаћинстава бити од 0,8834 КМ/ Sm3 са ПДВ-ом.

– Што се тиче набавке природног гаса, „Сарајево гас“ а.д. Источно Сарајево набавља природни гас од КЈКП „Сарајево гас“ д.о.о Сарајево, а за њих је увозник природног гаса „Енергоинвест“ д.д. Сарајево – каже Крајишник у писменом допису Катери и додаје да тренутно немају других могућности набавке природног гаса.

Filter 2019