Wed. Jan 19, 2022
ћирилица /латиница

Источно Ново Сарајево развијена општина са амбициозним плановима

Извор: СРНА

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у Источном Новом Сарајеву да је ово развијена локална заједница која има амбициозне развојне планове и добру сарадњу са републичким институцијама.

“Ово је развијена локална заједница са амбициозним плановима за будућност, а утолико су амбициозне и намјере институција Републике Српске да и даље буду на располагању локалној заједници и потребама њених грађана”, рекла је Цвијановићева новинарима у Источном Новом Сарајеву гђе су се данас она, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија састали са начелником општине Јованом Катићем.

Она је навела да је данашњи састанак у Источном Новом Сарајеву одржан да би се виђело како даље да се крећу републичке и локалне власти, односно институције, у складу са потребама становника.

Цвијановићева је изразила задовољство због великог износа новца који је инвестиран на овом подручју и најавила изградњу нове школе, тим прије јер ова општина биљежи озбиљан наталитет.

Она је истакла да је Источно Сарајево данас развијен и модеран град, који, као и општина Источно Ново Сарајево, има добру комуникацију са републичким институцијама.

Цвијановићева је подсјетила да су републичке институције финансирале и изградњу вртића на подручју града.

“Моја порука увијек је била да, када имамо вриједне и марљиве људе који знају да дефинишу локалне приоритете и знају да властите пројекте кандидују на ниво институција Републике Српске, наша подршка никада није и неће изостати”, нагласила је предсједник Републике Српске.

Цвијановићева је додала да ће у наредном периоду посјетити и друге општине у саставу Источног Сарајева с циљем јачања сарадње локалних заједница са републичким институцијама.

Данашњем састанку у Источном Новом Сарајеву присуствовао је и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Filter 2019