Sat. Aug 13, 2022
ћирилица /латиница

Дјечије одјељење Матичне библиотеке слави 11. рођендан

Извор: Срна

Дечије одјељење Матичне библиотеке Источно Сарајево данас је уз пригодан програм, који су приредила дјеца, обиљежило 11 година рада.
Приредби је присуствовао и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, те родитељи дјеце.

Директор Матичне библиотеке Наташа Трифковић Kулашинац рекла је новинарима да је рођендан Дјечијег одјељења прилика да се резимира све шта су дјеца научила и урадила ове године.

“Посебну захвалност дугујем нашим радницима и волонтерима, који су током цијеле 2021. године кроз радионице свакодневно радили са дјецом и на тај начин нашим најмлађим приближили књигу, истовремено их одвајајући од разних екрана”, нагласила је Kулашинчева.

Она је указала да је ове године доста урађено на инвестиционим плану, наводећи да је направљена љетна башта за одржавање радионица испред Библиотеке, што су најмлађи чланови добро прихватили.

“Набавили смо велики број лектира за дјецу која похађају основну школу, као и дидактичких материјала и забавних игара, да би тако кроз машту и креативан рад могла да унаприједе своје знање”, навела је Kулашинчева.

Према њеним ријечима, Дјечије одјљење Матичне библиотеке, које броји више од 2.500 чланова и посједује око 10.000 књижних јединица, покрива општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, и тиме задовољава све библиотечке потребе малишана.

Она је подсјетила на радионице намијењене дјеци испод шест година, посебно истакавши радионицу “Бебе у библиотеци” намијењену бебама од двије и по године.

Библиотекар у Дјечијем одјељењу Станка Ждрале рекла је да су дјеци на располагању радионице учења страних језика, ликовна, али и илустративна радионица која подразумијева читање и илустровање прича, као и школа сликања за старију дјецу.

“Имамо и радионицу Чаролија нити за старије госпође, које заједно са дјецом израђују ручне радове”, навела је Ждрале.

Filter 2019