Thu. Jun 30, 2022
ћирилица /латиница

Драма на лету за Тузлу: Мушкарац пријетио да ће срушити авион јер је преусмјерен у Београд

Извор: Глас Српске

На синоћњем лету из данског Билунда за Тузлу дешавала се права драма – један од путника, Сулејман Имамовић (58), изазвао је инцидент јер је авион преусмјерен на аеродром у Београд.

Авион због магле није могао слетјети на аеродром у Тузли, а након информације да се лет преусмјерава, Имамовић је устао са свог сједишта, те je, према наводима медија у БиХ, почео да галами, псује и пријети да ће срушити авион због тога што је преусмјерен за Београд. Псовке је упућивао посади због преусмјеравања лета, али и осталим путницима зато што ћуте због тога.

– Ј…м вам господску српску мајку, ј…м вам матер у уста српска, ј…м вам матер балијску што шутите, што ме водите у Србију, срушићу авион убићу себе и жену – урлао је Имамовић, како се види на снимцима направљеним у авиону док га је неколико особа покушавало савладати и умирити, преноси „Ослобођење“, које наводи да је ријеч о држављанину Данске.

Српски медији наводе да је путник покушао да упадне у кабину пилота, а према наводима Кликса он је чак покушао отворити врата авиона.

Београдски медији додају да је агресивни путник пљувао људе, бацао се по авиону и одгуривао све који су покушали да га обуздају да не оде у кабину пилота.

Мушкарци, од којих су двојица припадници обезбјеђења, обуздавали су га, а остали су му говорили да се смири, ријечима, „Шта ти је човјече?“, а неко је у страху рекао и „Држите га“ и „Нека га неко веже!“

Жена, за коју се претпоставља да је његова супруга, покушавала је да га смири, али он је наставио да прави драму.

-Нећу да се смирим! Срушићу авион. Убићу себе, жену и дијете – запријетио је он.

И жена поред њега узалуд је покушала да смири ситуацију.

-Склони се Захира, убићу и тебе! Мајку им је..м – викао је он.

Нешто касније су мушкарци који су га држали били принуђени да га грубо ухвате и оборе на под.

-Је..м вам крст – викао је он са пода, док је једна жена дрхтавим гласом молила да га неко смири.

Гранична полиција на аеродрому „Никола Тесла“ је након слијетања авиона око поноћи привела је о Имамовића, а одређено му је задржавање до 24 часа према Закону о прекршајима, након чега ће бити предат судији за прекршаје.
Обавијештен је дежурни тужилац који се изјаснио да нема елемената кривичног дјела и да се против овог лица поднесе прекршајна пријава, пренијеле су „Вечерње новости“.

Filter 2019