Wed. Jan 26, 2022
ћирилица /latinica

Dom zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ dobio mobilni ultrazvučni aparat

Izvor: Srna

Dom zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ na Sokocu dobio je mobilni ultrazvučni aparat zahvaljući Razvojnom programu UN /UNDP/ i Vladi Republike Srpske, rekla je Srni direktor ove ustanove Adrijana Stanar.

Stanareva je istakla da je vrijednost ove donacije oko 20.000 evra. Prema njenim riječima, juče su stručnjaci ovlašteni od dobavljačke kuće instalirali i stavili u funkciju ovaj savremeni aparat, pomoću koga će biti ubrzana dijagnostika i ovoj ustanovi.

„Nadležni u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske su prepoznali naše zalaganje u borbi protiv pandemije, koja traje skoro dvije godine i odlučili da nam pomognu“, dodala je Stanareva.

Ona je navela da je riječ o savremenom aparatu uz koji su isporučene i četiri sonde, što će omogućiti da pacijentima ove ustanove ubuduće pružaju širok spektar usluga iz ultrazvučne dijagnostike u oblasti ginekologije, pedijatrije, interne medicine, radiologije i kardiologije.

Ljekarima Doma zdravlja koji se bave ultrazvučnom dijagnostikom biće olakšan rad i ubrzan proces dijagnostike u borbi protiv pandemije, u prevenciji i drugim vidovima primarne zdravstvene zaštite.

Stanareva je rekla da je sokolački Dom zdravlja jedan od šest u Republici Srpskoj koji je dobio ovu donaciju putem projekta UNDP-a, u saradnji sa Vladom Republike Srpske.

Filter 2019