Tue. Jan 25, 2022
ћирилица /латиница

Додик: Српска се враћа себи путем легитимних одлука Народне скупштине

Извор: РТРС

Циљ Републике Српске је да се врати себи путем легитимних одлука Народне скупштине Републике Српске, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

– Република Српска има снаге да се бори за враћање својих надлежности пренесених на ниво БиХ – истакао је Додик.

Додик је рекао да је његов циљ, и као лидера СНСД-а, био да све српске политичаре позове на дијалог о овим питањима, а не да трпи лажне оптужбе да политика Српске може изазвати ратне сукобе и да је искључиво она преносила надлежности.

Подсјетио је да је СДС прихватио раније укидање Војске Српске и тадашњу реформу одбране.

Додик је рекао да Српска стабилна и да извршава све своје обавезе, а не да је у кризи, како тврди опозиција.

Навео је да опозиција, нажалост, упорно потврђује оно што поједини западни политичари говоре, а то је да су успјели да разбију јединствену одбрану Српске о чему је раније постојао споразум лидера партија.

Он је оцијенио да се опозиција понаша пробосански, о чему говори и став СДС-овог Мирка Шаровића који каже да Српска за ово нема снаге.

– Ко је он да о томе говори? Није тачно да Српска нема снаге! Има снаге! Није тачно да није све договорено између нас и наших неких пријатеља. За то постоји подршка, о томе се не прича. Али довољно сам и даље самоувјерен у ово што радимо – рекао је Додик на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Filter 2019