Wed. Jan 26, 2022
ћирилица /latinica

Doboj: Pijan pucao na policiju uz povike “Alahu ekber”

Izvor: SRNA

Muškarac iz Doboja Nihad Mujidžić uhapšen je u dobojskom naselju Čaire jer je iz puške pucao u policiju, uzvikujući “Alahu ekber” i “Tekbir”, rečeno je Srni iz Policijske uprave Doboj.

Iz policije su naveli da je Mujidžić, koji je sklon vehabizmu, uhapšen u petak, 18. decembra, u trenutku dok je naoružan krenuo u grad, prethodno ušavši u dvorište lica čiji su inicijali S.H. i S.H, sa kojima je ušao u verbalni konflikt.

Ova lica su događa prijavila policiji.

Nakon što je napustio dvorište, Mujidžić je držeći pušku, zaustavio putnički automobil “fijat” kojim je upravljalo lice iz Maglaja, te puškom udario nekoliko puta u vjetrobransko staklo, nanijevši vidna oštećenja.

Policija je na lokalnom putu zatekla Mujidžića koji je, oglušivši se na sva naređenja policijskih službenika i uz povike “Alahu ekber” i “Tekbir”, iz puške isplio više hitaca u vazduh, a potom jedan hitac u pravcu policije.

Policiju je promašio, ali je pogodio betonsku ogradu na kojoj su vidljiva oštećenja.

Mujidžić je savladan u trenutku kada je počeo da puni pušku.

Prilikom lišavanja slobode na Mujidžića su fizički nasrnula i lica S.H. i S.H, prilikom čega su mu nanijela tjelesne povrede i čime su spriječila policijske službenike u vršenju službene radnje.

Izvršenim alkotestiranjem u službenim prostorijama kod Mujidžića je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,78 promila.

On je predat na postupanje Okružnom javnom tužilaštvu Doboj, uz izvještaj za krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Policija je uhapsila i lica S.H. i S.H. zbog krivičnih djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i tjelesna povrede.

Filter 2019