Wed. Aug 17, 2022
ћирилица /латиница

Дарују прво дијете: Једнократна помоћ првороткама око 2.500 евра

Извор: srpskainfo.com

Влада Србије усвојила је данас измјене Закона о финансијској подршци породицама са дјецом међу којима је и једнократна финансијска подршка првороткама у износу од 300.000 динара, на коју ће родитељи моћи да рачунају од 1. јануара, сазнаје Тањуг.

У предложеном рјешењу налази се још једна велика допуна Закона о финансијској подршци породици са дјецом која се односи на увођење одјељка који ће уредити питање финансијске подршке за изградњу, учешће у куповини или куповину породично-стамбене зграде или стана по основу рођења дјетета. Kао власница непокретности биће уписана мајка.

Kако је најављено, ријеч је о бесповратној подшци која би износила од 10.000 до 20.000 евра, а колико приближно и износи просјечно учешће за стамбени кредит које млади најчешће немају у борби да обезбиједе “кров над главом”, преноси Блиц.

– Ријеч је о новцу који би држава младим паровима дала бесповратно. Биће то директан поклон од 10 до 20 хиљада евра који ће им значити много уколико желе да заснују породице. Била би им то и директна мотивација да што прије изађу из родитељске куће. А, да бисмо спријечили различите врсте злоупотреба, жена би била носилац права власништва – рекао је том приликом предсједник Александар Вучић.

Filter 2019