Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /latinica

Vrtić “Bubamara” proslavio Nikoljdan

Izvor: Srna

Dječiji centar “Bubamara” na Palama proslavio je danas svog zaštitnika i krsnu slavu Svetog Nikolu – Nikoljdan.
Direktor Dječijeg centra Vanja Jugović rekla je da su i ove godine mališani vrtića pripremili bogat kulturno-umjetnički program.

“Oni su to i pokazali kroz igrokaze, folkor i recitacije posvećene Svetom Nikoli. Mislim da su svi prisutni uživali u izvedbama i drago nam je što su to uradili u novom objektu vrtića u multufunkcionalnoj sali koja nam je pružila pun ugođaj”, rekla je Jugovićeva.

Ona ističe da je cilj ove vaspitno-obrazovne ustanove da kroz igru i zabavu djeca uče o tradiciji srpskog naroda.

Prema njenim riječima, od ove godine povećan je broj mališana i sada u ovoj ustanovi boravi 275 djece uzrasta od šest mjeseci do šest godina.

Jugovićeva dodaje da su svi od Svetog Nikole dobili čizmice pune slatkiša.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je krsnu slavu rukovodstvu Dječijeg centra i svim zaposlenima, a lokalna zajednica im je uručila novčani poklon-bon za kupovinu igračaka i slatkiša za mališane.

“Danas smo prisustvovali osveštanju prostorija u novom objektu vrtića i to me raduje. Oni rade u punom kapacitetu, sa povećanim brojem djece i to pokazuje da je pronatalitetna politika na Palama dobra. To je podstek za lokalnu zajednicu, Sarajevsko-romanijsku regiju i Republiku Srpsku”, istakao je Jugović.

Jugović kaže da je osoblje Dječijeg centra pokazalo da ima snage i energije da se nose sa izazovima, epidemiološkim mjerama vezanim za virus korona, ali da u pedagoškom smislu nikada nisu posustali.

Obilježavanju krsne slave prisustvovao je i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Filter 2019