Wed. Jan 19, 2022
ћирилица /латиница

Вртић “Бубамара” прославио Никољдан

Извор: Срна

Дјечији центар “Бубамара” на Палама прославио је данас свог заштитника и крсну славу Светог Николу – Никољдан.
Директор Дјечијег центра Вања Југовић рекла је да су и ове године малишани вртића припремили богат културно-умјетнички програм.

“Они су то и показали кроз игроказе, фолкор и рецитације посвећене Светом Николи. Мислим да су сви присутни уживали у изведбама и драго нам је што су то урадили у новом објекту вртића у мултуфункционалној сали која нам је пружила пун угођај”, рекла је Југовићева.

Она истиче да је циљ ове васпитно-образовне установе да кроз игру и забаву дјеца уче о традицији српског народа.

Према њеним ријечима, од ове године повећан је број малишана и сада у овој установи борави 275 дјеце узраста од шест мјесеци до шест година.

Југовићева додаје да су сви од Светог Николе добили чизмице пуне слаткиша.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је крсну славу руководству Дјечијег центра и свим запосленима, а локална заједница им је уручила новчани поклон-бон за куповину играчака и слаткиша за малишане.

“Данас смо присуствовали освештању просторија у новом објекту вртића и то ме радује. Они раде у пуном капацитету, са повећаним бројем дјеце и то показује да је пронаталитетна политика на Палама добра. То је подстек за локалну заједницу, Сарајевско-романијску регију и Републику Српску”, истакао је Југовић.

Југовић каже да је особље Дјечијег центра показало да има снаге и енергије да се носе са изазовима, епидемиолошким мјерама везаним за вирус корона, али да у педагошком смислу никада нису посустали.

Обиљежавању крсне славе присуствовао је и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Filter 2019