Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /латиница

БОРС усвојио повећање борачког додатка на пет КМ за сваки мјесец у рату

Извор: Срна

Предсједништво Борачке организације Републике Српске донијело је одлуку о повећању мјесечног борчког додатка на пет КМ по мјесецу учешћа у рату, изјавио је вечерас предсједник Предсједништва Александар Савић.

– Претпостављам да је тешко да надлежно министарство обезбиједи 133 милиона КМ да би се ово финансирало према захтјеву, али вјерујем да ће постепеним повећањем у току године то и успјети – рекао је Савић новинарима у Вишеаграду.

Он је напоменуо да су у претходним мјесецима донијели одлуке које је подржало ресорно министарство да 9.500 бораца који се налазе на бироу добију мјесечни борачки додатак у односу на мјесеце које су провели у зони борбених дејстава.

– Министарство је такође прихватило наш захтјев за 1.128 бораца који се налазе у Федерацији БиХ да добију борачки додатак. У приједлогу смо, који ће вјероватно бити прихваћен, да око 3.000 бораца који имају 65 година, а немају никаквих примања добију најмањи лични доходак у висини од 206 КМ, односно са новим повећањем 219 КМ – истакао је Савић.

Он је рекао да, осим поменутих, постоје још неке мјере за побољшање статуса борачке популације.

– Ова година треба бити година борбе за бољи статус бораца, јер они то заиста заслужују. Ако је 30 година велики јубилеј Републике Српске, онда треба бити и јубилеј борачке популације – истакао је Савић.

Filter 2019