Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

Адвокат Томић: Маринковић је пуцао полицајцима у главу

Извор: Аваз

Александар Мацан, један од осумњичених за убиство двојице сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, у петак је, након што се предао у пратњи адвоката Душка Томића, дао исказ у Тужилаштву KС. Детаљно је објаснио шта се догодило 26. октобра 2018. године на Алипашином Пољу када су убијени полицајци.

У изјави за портал “Аваза” адвокат Душко Томић је казао да је Мацан изјавио да је кобне ноћи Саво Маринковић полицајцима пуцао у главу. 

Пуцао кроз шофершајбу

– Мацан није пуцао, он је у том моменту био у Голфу 6 којег су покушали да украду. Саво је био биатлонац, првак Балкана, зато је био тако прецизан и кроз шофершајбу директно погодио возача у чело, а кад се несретни сувозач окренуо, другог полицајца је погодио у сљепоочницу – испричао је Томић.

Према његовим сазнањима Саво Маринковић је тренутно у њемачком затвору и до Нове године би требао добити условни отпуст. Томић каже да држава мора нешто предузети како би се Маринковић довео у БиХ, јер ако то не учине, он би могао заувијек остати недоступан.

– Немам ја заиста никаквих разлога да се навијачки постављам, Мацан је ишао у крађу, нема дилеме никакве да је Сава Маринковић пуцао. Ишли су они више пута у крађу, никад нису носили оружје и никада нису никог повриједили, чак су били и загањани и бјежали са лица мјеста. Мацан се куне да није знао да овај носи оружје – каже Томић.

Додаје да су кобне ноћи била само њих тројица Александар Мацан, Саво Маринковић и Марко Трифковић који се налази у притвору у БиХ по другом основу.

– Нико други није био с њима. Само су тројица била у Сеату све друго је наклапање. Никад није била солуција да се пуца, а поготово да се пуца у главе људи, ако си желио пуцати, пуцај по аутомобилу, пуцај по мотору, имаш прилике и бјежи, шта имаш да пуцаш у човјека који је беспомоћан – каже Томић.

Filter 2019