Sat. Dec 4, 2021
ћирилица /latinica

Đokić i Stanišić o projektima koje će Vlada podržati

Izvor: FILTER/V.Č.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas sa rukovodstvom ZP “Elektrodistribucija” AD Pale. Tema razgvora bila su aktuelna pitanja koja se tiču poslovanja ovog privrednog društva, a sastanak je održan u prostorijama “Elektrodistribucije” u Palama.

“Ministra Đokića smo danas upoznali sa radom i terenom koji pokriva “Elektrodistribucija” Pale kao i sa investicijama koje su ove godine urađene i koje nas očekuju u narednoj godini. Imamo obećanje da ćemo kao i do sada imati punu podršku od strane ministra Đokića i “Elektroprivrede” RS i sigurno ćemo danas definisati za koje projekte nam je ta podrška potrebna. Najbitnije nam je ulaganje u pratnju svega onoga što radi Olimpijski centar “Jahorina” i u razvijanje mreže na planini. Takođe, nastojaćemo da poboljšamo naponske prilike u svim onim opštinama gdje su potrebe za energijom u povećanim kapacitetima”, rekao je v.d. direktora ED Pale Aco Stanišić.

On je dodao da će preduzeće pratiti sve veći razvoj koji se bilježi u opštinama Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Pale.

“Ne samo da će ove opštine imati podršku kad su u pitanju investicije i pomoć ministarstva nego će imati i ostale opštine u kojima je potrebno obnoviti energetsku mrežu i energetske objekte”, izjavio je Stanišić podsjetivši da je u protekloj godini prioritet bila opština Sokolac, koja je bila u lošoj situaciji po pitanju mreže, kao i opština Foča.

Najavio je nastavak rada na poboljšanju mreže u tim opštinama.

Ministar energetike i rudarstva Petar Đokić rekao je da je cilj današnje posjete analiza svih efekata pozitivnog procesa restrukturisanja svih distributivnih preduzeća i njihovog reorganizovanja.

“Već sada se vide pozitivni rezultati u svim distributivnim preduzećima pa tako i ovde na Palama. Kroz ovaj proces tranzicije koji radimo u sistemu Elektroprivrede Republike Srpske doći ćemo u poziciju da distributivna preduzeća efikasno izvršavaju sve svoje zadatke u okviru svojih nadležnosti i tako budu istinski i pravi servis građana u bezbjednom i kvalitetnom snadbijevanju električnom energijom”, naveo je Đokić.

On smatra da “Elektrodistribucija” Pale ima vidljive specifičnosti, prije svih konfiguraciju prostora koji zahtijeva mnogo napora zaposlenih u svakoj intervenciji.

“Oni čine velike napore da sistem održavaju, da obezbijede kvalitetno i redovno snadbijevanje svih svojih potrošača. Na područje Jahorine neophodno je investirati ozbiljan novac kako bi se osiguralo kvalitetno snadbijevanje električnom energijom, imajući u vidu da je Jahorina u velikoj ekspanziji razvoja. Kao i u svim ostalim preduzećima i ovde posvećujemo pažnju kontroli svih troškova koje imaju, odnosno upravljanje rashodima na drugačiji način nego što smo to činili ranijih godina. Vlada će kao i uvijek biti podrška energetskom sistemu kao i ovom preduzeću koje se nalazi na jednom veoma važnom području Republike Srpske”, zaključio je Đokić.

Filter 2019