Sun. Nov 28, 2021
ћирилица /латиница

Ђокић и Станишић о пројектима које ће Влада подржати

Извор: ФИЛТЕР/В.Ч.

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас са руководством ЗП “Електродистрибуција” АД Пале. Тема разгвора била су актуелна питања која се тичу пословања овог привредног друштва, а састанак је одржан у просторијама “Електродистрибуције” у Палама.

“Министра Ђокића смо данас упознали са радом и тереном који покрива “Електродистрибуција” Пале као и са инвестицијама које су ове године урађене и које нас очекују у наредној години. Имамо обећање да ћемо као и до сада имати пуну подршку од стране министра Ђокића и “Електропривреде” РС и сигурно ћемо данас дефинисати за које пројекте нам је та подршка потребна. Најбитније нам је улагање у пратњу свега онога што ради Олимпијски центар “Јахорина” и у развијање мреже на планини. Такође, настојаћемо да побољшамо напонске прилике у свим оним општинама гдје су потребе за енергијом у повећаним капацитетима”, рекао је в.д. директора ЕД Пале Ацо Станишић.

Он је додао да ће предузеће пратити све већи развој који се биљежи у општинама Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Пале.

“Не само да ће ове општине имати подршку кад су у питању инвестиције и помоћ министарства него ће имати и остале општине у којима је потребно обновити енергетску мрежу и енергетске објекте”, изјавио је Станишић подсјетивши да је у протеклој години приоритет била општина Соколац, која је била у лошој ситуацији по питању мреже, као и општина Фоча.

Најавио је наставак рада на побољшању мреже у тим општинама.

Министар енергетике и рударства Петар Ђокић рекао је да је циљ данашње посјете анализа свих ефеката позитивног процеса реструктурисања свих дистрибутивних предузећа и њиховог реорганизовања.

“Већ сада се виде позитивни резултати у свим дистрибутивним предузећима па тако и овде на Палама. Кроз овај процес транзиције који радимо у систему Електропривреде Републике Српске доћи ћемо у позицију да дистрибутивна предузећа ефикасно извршавају све своје задатке у оквиру својих надлежности и тако буду истински и прави сервис грађана у безбједном и квалитетном снадбијевању електричном енергијом”, навео је Ђокић.

Он сматра да “Електродистрибуција” Пале има видљиве специфичности, прије свих конфигурацију простора који захтијева много напора запослених у свакој интервенцији.

“Они чине велике напоре да систем одржавају, да обезбиједе квалитетно и редовно снадбијевање свих својих потрошача. На подручје Јахорине неопходно је инвестирати озбиљан новац како би се осигурало квалитетно снадбијевање електричном енергијом, имајући у виду да је Јахорина у великој експанзији развоја. Као и у свим осталим предузећима и овде посвећујемо пажњу контроли свих трошкова које имају, односно управљање расходима на другачији начин него што смо то чинили ранијих година. Влада ће као и увијек бити подршка енергетском систему као и овом предузећу које се налази на једном веома важном подручју Републике Српске”, закључио је Ђокић.

Filter 2019