Thu. Dec 9, 2021
ћирилица /latinica

ŠEŠLIJA: Edukacijom kadra do kvalitetnih usluga

Izvor: Srna

Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija rekao je da ova zdravstvena ustanova samo kvalitetnom edukacijom kadra može postići kvalitet pružanja usluga pacijentima.

Šešlija je rekao da je današnji simpozijum o temi “Masovne nezarazne bolesti” kruna obilježavanja jubileja – 100 godina postojanja bolnice u Kasindolu.

On je rekao novinarima da predavanja na simpozijumu drže eminentni doktori sa medicinskih fakulteta u Foči, Banjaluci i Beogradu.

“Čast i zadovoljstvo je biti na čelu Organizacionog odbora jednog ovakvog simpozijuma koji je najvećeg karaktera u posljednjih 30 godina i predstavlja početak i pisanje nove istorije, jer ćemo se u narednom periodu truditi da još kvalitetnije organizujemo ovakve skupove”, naglasio je Šešlija.

Foto: Bolnica Srbija

Dekan Medicinskog fakulteta u Foči Dejan Bokonjić rekao je da je ova visokoobrazovna ustanova prije godinu dana potpisala ugovor sa svim bolnicama u istočnom dijelu Republike Srpske, među kojima je i Bolnica “Srbija”, sa ciljem da što više mladih ljekara iz ovih bolnica privuku da se angažuju na Medicinskom fakultetu i budu saradnici i nastavnici.

“Na taj način ispunjavamo osnovnu misiju, osim poboljšanja edukacije, da sačuvamo mlade ljude na ovim prostorima”, rekao je Bokonjić i najavio da će uskoro ovakav ugovor potpisati i sa Bolnicom u Brčkom.

Profesor Vlado Cvijanović, grudni hirurg sa Vojnomedicinske akademije u Beogradu, izrazio je zadovoljstvo što saradnja sa Bolnicom “Srbija” traje već dvije godine.

On je rekao da je Bolnica “Srbija” ustanova sekundarnog nivoa i da će se truditi da je podignu na viši nivo.

“Došao sam da educiram potencijal jednog odličnog doktora – Nenada Ždrala, da vratimo na put grudnu hirurgiju koji je ovde utro njegov otac doktor Slavko Ždrale. Nenad Ždrale je budućnost ove ustanove kada je u pitanju grudna hirurgija”, rekao je Cvijanović.

Pomoćnk direktora za medicinske poslove Bolnice “Srbija” Đorđe Pejić rekao je da su organizovali stručni simpozijum sa željom da se dotaknu svih grana medicine i da se održi edukacija kako bi njihovi ljekari stekli nova znanja.

Pejić kaže da su na simpozijum pozvali eminentne stručnjake sa medicinskih fakulteta iz Beograda, Foče i Banjaluke, da imaju šest predavača i da su sve teme aktuelne i korisne za ljekare koji ta znanja poslije mogu da primjene u praksi.

Foto: Bolnica Srbija
Filter 2019