Sun. Nov 28, 2021
ћирилица /латиница

ШЕШЛИЈА: Едукацијом кадра до квалитетних услуга

Извор: Срна

Вршилац дужности директора Болнице “Србија” у Источном Сарајеву Небојша Шешлија рекао је да ова здравствена установа само квалитетном едукацијом кадра може постићи квалитет пружања услуга пацијентима.

Шешлија је рекао да је данашњи симпозијум о теми “Масовне незаразне болести” круна обиљежавања јубилеја – 100 година постојања болнице у Kасиндолу.

Он је рекао новинарима да предавања на симпозијуму држе еминентни доктори са медицинских факултета у Фочи, Бањалуци и Београду.

“Част и задовољство је бити на челу Организационог одбора једног оваквог симпозијума који је највећег карактера у посљедњих 30 година и представља почетак и писање нове историје, јер ћемо се у наредном периоду трудити да још квалитетније организујемо овакве скупове”, нагласио је Шешлија.

Фото: Болница Србија

Декан Медицинског факултета у Фочи Дејан Бокоњић рекао је да је ова високообразовна установа прије годину дана потписала уговор са свим болницама у источном дијелу Републике Српске, међу којима је и Болница “Србија”, са циљем да што више младих љекара из ових болница привуку да се ангажују на Медицинском факултету и буду сарадници и наставници.

“На тај начин испуњавамо основну мисију, осим побољшања едукације, да сачувамо младе људе на овим просторима”, рекао је Бокоњић и најавио да ће ускоро овакав уговор потписати и са Болницом у Брчком.

Професор Владо Цвијановић, грудни хирург са Војномедицинске академије у Београду, изразио је задовољство што сарадња са Болницом “Србија” траје већ двије године.

Он је рекао да је Болница “Србија” установа секундарног нивоа и да ће се трудити да је подигну на виши ниво.

“Дошао сам да едуцирам потенцијал једног одличног доктора – Ненада Ждрала, да вратимо на пут грудну хирургију који је овде утро његов отац доктор Славко Ждрале. Ненад Ждрале је будућност ове установе када је у питању грудна хирургија”, рекао је Цвијановић.

Помоћнк директора за медицинске послове Болнице “Србија” Ђорђе Пејић рекао је да су организовали стручни симпозијум са жељом да се дотакну свих грана медицине и да се одржи едукација како би њихови љекари стекли нова знања.

Пејић каже да су на симпозијум позвали еминентне стручњаке са медицинских факултета из Београда, Фоче и Бањалуке, да имају шест предавача и да су све теме актуелне и корисне за љекаре који та знања послије могу да примјене у пракси.

Фото: Болница Србија
Filter 2019