ШЕРАНИЋ: Вијек болнице у Касиндолу значајан јубилеј за здравство Српске

Извор: Срна

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да је вијек постојања болнице у Kасиндолу значајан јубилеј за здравство Српске, честитајући и захваливши генерацијама које су радиле у овој здравственој установи и онима који раде.

Шеранић је рекао да је дужност Министарства здравља и социјалне заштите да настави унапређивати здравствену заштиту и да грађанима понуди још квалитетнију здравствену услугу, на чему ће се са руководством Болнице “Србија” у континуитету радити.

“Задовољство ми је што у мом мандату имам прилику да заједно са грађанима Источног Сарајева и шире регије прославим 100 година болнице у Kасиндолу која сада носи поносно име – Србија”, рекао је Шеранић.

Шеранић је, уочи свечане академије на којој је приказан документарни филм о историјату ове установе, посјетио и изложбу фотографија о болници у Kасиндолу.

Он је изразио задовољство што је имао прилику да види како је ова здравствена установа настала, живјела, како живи данас и како ће живјети у будућности.

“Ово је велико за све здравствене раднике који су генерацијама радили у овој болници. Ово је прилика да им честитам и захвалим за оно што су радили и што раде”, нагласио је Шеранић.

Говорећи о пандемији вируса корона, Шеранић је подсјетио да је Болница “Србија”, заједно са болницом у Фочи, пружила велику подршку грађанима источне Херцеговине у моменту када је био огроман притисак обољелих на требињску Болницу.

“Kоординација је значајна и она постоји. Kао што је Болница Србија помагала Требињу, тако и Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци помаже Болници у Источном Сарајеву. То директори договарају уз подршку нашег министарства у вези са пружањем и едукацијом кадра. За то је потребно вријеме, али нећемо стати на томе”, навео је Шеранић.

Шеранић је нагласио да ће Министарство здравља Српске, колико год је могуће, у складу са стандардима настојати да обезбиједи исти квалитет здравствене заштите широм Републике Српске.

Filter 2019