Sun. Nov 28, 2021
ћирилица /латиница

Цивилна заштита да буде на располагању погођеним општинама

Извор: СРНА

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић хитно је наложио Цивилној заштити Републике Српске и свим расположивим, надлежним службама да се ставе на располагање општинама у источном дијелу Републике Српске, погођеним изненадним поплавама које угрожавају бројне објекте и становништво.

“Цивилна заштита и све друге службе за спасавање максимално су ангажоване на заштити људи и имовине у општинама погођеним поплавама. На срећу, није било жртава, а остаје нам да се данас и током ноћи боримо да се заштите људи и њихова имовина како не би дошло до нових проблема”, рекао је Вишковић.

Вишковић је навео да је током дана обавио телефонске разговоре са начелницима свих општина из састава Источног Сарајева, укључујући и градоначелника, који су га извијестили о стању на терену и проблемима са којим се суочавају, наводи се у саопштењу Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

“У овом тренутку, најважније је заштитити становништво, а Влада Републике Српске ће, као и до сада, изаћи у сусрет свим локалним заједницама погођених непогодом и помоћи им да лакше преброде ову ситуацију”, поручио је Вишковић.

Директор Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић позвао је грађане, те руководиоце локалних заједница и цивилних заштита у Републици Српској да озбиљно схвате упозорење које је упућено да ће Српска наредних пет дана бити изложена већем обиму падавина.

Обилна киша која пада од јуче на подручју Сарајевско-романијске регије проузроковала је изливање водотокова из корита, а најозбиљинија ситуација је у Источној Илиџи и Трнову, гдје је угрожен један број стамбених и привредних објеката. На Палама је проглашена ванредна ситуацију након што су се у појединим дијеловима више насеља ријеке излиле па бујице угрожавају имовину грађана и привредних субјеката.

Filter 2019