Wed. Dec 8, 2021
ћирилица /latinica

U oktobru manje krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti mjesec 2020.

Izvor: FILTER

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo danas je održana redovna konferencija za novinare, na kojoj je rukovodstvo Uprave predstavilo rezultate rada za oktobar tekuće godine.

Načelnik PU Istočno Sarajevo Branimir Šehovac ocijenio je stanje bezbjednosti na području Uprave kao stabilno i zadovoljavajuće u svim segmenima rada.

Zabilježeno je  smanjenje broja krivičnih djela za 13,5%, narušavanje javnog reda i mira za 30,2% a broj saobraćajnih nezgoda za 19,4% u odnosu na oktobar 2020. godine.

Rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu iznosi 66% dok je ukupna rasvijetljenost krivičnih djela 93%.

Krivična djela sa većim stepenom društvene opasnosti nisu registrovana kao ni teži oblici krivičnig djela, a ni krađa vozila. Narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nisu evidentirana kao ni saobraćajne nezgode sa smrtno stradalim licima.

Registrovano je 45 krivičnih djela, podneseno 39 izvještaja nadležnom tužilaštvu protiv 45 lica.

Iz oblasti neovlašćene proizvodnje i prometa opojne droge obrađen je 31 predmet, podnesena su tri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka iz ove oblasti i izdato pet prekršajnih naloga. U akciji kodnog naziva Kasper oduzeto je oko tri kilograma droge marihuana, 39 grama spida i 58 stabljika indijske konoplje.

Evidentirana su dva  krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, podnesena dva izvještaja protiv tri lica.

Zabilježeno je 30 narušavanja javnog reda i mira, podneseno 7 zahtjeva za pokretnje prekršajnog postupka i izdat 31 prekršajni nalog. U strukturi prekršaja najčešći su vrijeđanje i tuča i fizički napad.

Dogodile su se 54 saobraćajne nezgode, četiri sa teže povrijeđenim licima, osam sa lakše povrijeđenim licima i 42 sa materijanom štetom.

Registrovano je 2577 prekršaja iz oblasti saobraćaja, dok je iz saobraćaja isključen 171 vozač (najviše zbog vožnje pod dejstvom alkohola – 134 vozača) i 36 vozila.

Filter 2019