Sun. Nov 28, 2021
ћирилица /латиница

У октобру мање кривичних дјела и саобраћајних незгода у односу на исти мјесец 2020.

Извор: ФИЛТЕР

У Полицијској управи Источно Сарајево данас је одржана редовна конференција за новинаре, на којој је руководство Управе представило резултате рада за октобар текуће године.

Начелник ПУ Источно Сарајево Бранимир Шеховац оцијенио је стање безбједности на подручју Управе као стабилно и задовољавајуће у свим сегменима рада.

Забиљежено је  смањење броја кривичних дјела за 13,5%, нарушавање јавног реда и мира за 30,2% а број саобраћајних незгода за 19,4% у односу на октобар 2020. године.

Расвијетљеност кривичних дјела по непознатом починиоцу износи 66% док је укупна расвијетљеност кривичних дјела 93%.

Kривична дјела са већим степеном друштвене опасности нису регистрована као ни тежи облици кривичниг дјела, а ни крађа возила. Нарушавања јавног реда и мира у већем обиму нису евидентирана као ни саобраћајне незгоде са смртно страдалим лицима.

Регистровано је 45 кривичних дјела, поднесено 39 извјештаја надлежном тужилаштву против 45 лица.

Из области неовлашћене производње и промета опојне дроге обрађен је 31 предмет, поднесена су три захтјева за покретање прекршајног поступка из ове области и издато пет прекршајних налога. У акцији кодног назива Каспер одузето је око три килограма дроге марихуана, 39 грама спида и 58 стабљика индијске конопље.

Евидентирана су два  кривична дјела из области привредног криминалитета, поднесена два извјештаја против три лица.

Забиљежено је 30 нарушавања јавног реда и мира, поднесено 7 захтјева за покретње прекршајног поступка и издат 31 прекршајни налог. У структури прекршаја најчешћи су вријеђање и туча и физички напад.

Догодиле су се 54 саобраћајне незгоде, четири са теже повријеђеним лицима, осам са лакше повријеђеним лицима и 42 са материјаном штетом.

Регистровано је 2577 прекршаја из области саобраћаја, док је из саобраћаја искључен 171 возач (највише због вожње под дејством алкохола – 134 возача) и 36 возила.

Filter 2019