Sun. Nov 28, 2021
ћирилица /латиница

Ујић: Мигрантска криза под контролом

Извор: Срна

Отварање новог привременог прихватног центра “Липа”, између Бихаћа и Босанског Петровца, најављено је за сутра, а у том објекту могућ је смјештај до 1.500 миграната.

Нови прихватни центар омогућиће смјештај и породицама са дјецом, дјеци без пратње и самцима, најављено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

Директор Службе за послове са странцима БиХ Слободан Ујић рекао је да новоформирани центар “Липа” испуњава све европске критеријуме за заштиту миграната, чиме подиже и безбједност свих у земљи.

Он је навео и да је мигрантска ситуација под контролом, да је у центрима укупно око 2.500 илегалних избјеглица.

– Ипак, настављамо да пратимо миграционе токове, дешавања на граници Бјелорусије и Пољске. Велико кретање миграната је још на сцени и илегалне миграције ће сигурно бити један од проблема и у наредном периоду – рекао је Ујић за Глас Српске.

Успостављању новог центра “Липа” допринијели су Министарство безбједности, Служба за послове са странцима и Међународна организација за миграције, уз финансијску подршку ЕУ и осталих партнера, пратећи одлуку Савјета министара о оснивању привременог прихватног центра “Липа” у децембру прошле године.

Filter 2019