Укинута ванредна ситуација у општини Трново

Извор: ФИЛТЕР

На данас одржаној сједница Штаба за ванредне ситуације општине Трново, командант Штаба Драгомир Гаговић заједно са члановима, донио је Одлуку о престанку ванредне ситуације.

“Анализирајући стање на терену и временске услове донешена је одлука којом се укидају све наложене мјере које су важиле у вријеме ванредне ситуације. Стање на терену је доста боље у односу на претходни период, али и даље се мора радити како би се отклониле посљедице”, саопштено је из Општине Трново.

У саопштењу се додаје да ће комисије, које су ових дана биле на терену, убрзо дати коначну слику штете. На основу тога ће се урадити елаборат и доставити Влади Републике Српске о штети коју је полава проузроковала ових дана и која је сиигурно милионска.

“Настава у Основној школи креће од понедјељка, а такође и превоз за средњошколце који похађају наставу у средњим школама у Источном Сарајеву”, наводе из Општине.

Хитно је, поручују, упућена ургенција према Путевима Републике Српске за санацију магистралног пута, с обзиром на то да је стање алармантно.

Filter 2019