Sat. Nov 27, 2021
ћирилица /латиница

Трагедија у Бугарској: Изгорио аутобус из Сјеверне Македоније, погинуло најмање 45 људи

Извор: Срна

Најмање 45 људи, углавном туриста из Сјеверне Македоније, погинуло је када се запалио аутобус на ауто-путу у западној Бугарској, а међу жртвама има и дјеце, саопштили су званичници.

Званичник бугарског Министарства унутрашњих послова Николај Николов изјавио је за националну телевизију да је седам особа са опекотинама пребачено у болницу “Пирогов” у Софији. Најмлађи пацијент има 15 година.

“Аутобус се преврнуо и запалио, или се запалио па се преврнуо”, изјавио је Николов.

Званичник болнице у Софији изјавио је да је седам особа које су у тој установи на лијечењу успјело да искочи из запаљеног аутобуса. Сви су у стабилном стању.

Бугарски медији јавили су да се несрећа догодила ноћас око 3.00 часа на ауто-путу Софија-Благојевград, код мјеста Боснек, на 31. километру од Софије.

Министар спољних послова Сјеверне Македоније Бујар Османи изјавио је да су се путници враћали у Скопље са путовања у Истанбул током викенда.

Сјеверномакедонска агенција МИА пренијела је да је међу погинулима и 12 малољетних лица, од којих су двојица били браћа близанци.

Предсједник Бугарске Румен Радев и привремени премијер Стефан Јанев разговарали су телефоном са предсједником македонске владе Зораном Заевом, који је најавио долазак у Бугарску и посјету преживјелима.

Filter 2019