Соколац: Биста патријарха Павла знак захвалности за хуманост

Извор: Срна

Предсједник Одбора за помоћ Kосову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас Основној школи “Соколац” поклон бисту блаженопочившег партијарха српског Павла, израђену у Лепосавићу, као знак захвалности дјеци и њиховим родитељима за одлучност да хуманитарним акцијама помогну српском народу на Kосову и Метохији.

Арлов је рекао новинарима да је ова хуманитарна акција прошле и ове године посвећена изградњи Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” за дјецу и младе са потешкоћама у развоју, који ће бити завршен ове године у Kосовској Митровици.

Према његовим ријечима, пројекат са 714 метара квадратних, вриједан око 300.000 евра, урађен је скоро 90 одсто и преостало је да се заврши унутрашње грађевинско уређење, како би се спремио за намјештање и уређење.

“То ће бити наш хумани манастир цијеле Републике Српске српском народу на Kосову и Метохији и желимо на тај начин да пренесемо и нашој ђеци како њихови вршњаци живе на Kосову и Метохији”, изјавио је Арлов.

Он је изразио задовољство великом хуманоћу школске дјеце и њихових породица који саосјећају и знају тежину живота српског народа на Kосову и Метохији.

Арлов је нагласио да је 121 основна и средња школа у Српској до сада укључена у хуманитарну акцију која траје до 31. децембра за овај вид помоћи српском народу на Kосову и Метохији, изражавајући увјерење да ће их бити још.

Он је истакао да Одбор планира да у јануару наредне године обезбиједи више од 1.000 пакетића за дјецу на Kосову у Метохији поводом Божићних и новогодишњих празника.

“Дјеца Kосова и Метохије ће бити упућена идуће године на 10. пројекат “Спојимо дјецу Kосова и Метохије и Републике Српске”, којим је до сада било обухваћено 5.000 дјеце и око 500 просвјетних радника у Српској у жељи да тај јубиларни пројект буде и најмасовнији”, додао је Арлов.

Filter 2019