Саопштење ОKK Славија 1996 о утакмици са КК Соколац

Извор: ФИЛТЕР

ОКК Славија 1996 упутио је званично саопштење јавности у коме се осврћу на утакмицу са КК Соколац. Саопштење преносимо у цјелости.


“Обраћамо се јавности четири дана после наше утакмице 4. кола прве мушке лиге Републике Српске, коју смо одиграли нажалост не до краја са KK Соколац. Ово саопштење пишемо када су смириле страсти
са циљем да информишемо јавност о немилим догађајима који су се десили за вријеме поменуте утакмице, као да заштитимо клуб од даљих шпекулација које се провлаче од појединаца и по разним друштвеним мрежама.

Прије свега желимо да напоменемо да нико од играча наше екипе, или стручног штаба није ни у једном тренутку било шта лоше учинио или пожелио гостујућој екипи, судијама, делегату. Такође желимо да истакнемо и да после утакмице нисмо се оглашавали нити било шта лоше рекли, написали о гостујућој екипи, или службеним лицима савеза.

Оно што према нашем мишљењу није коректно јесте чињеница да је KK Соколац на својој званичној страници у једном некоректном и нетачном контексту помињао наш клуб. Ми нисмо екипа која туче друге, ми нисмо екипа коју него гура у Премиер лигу и намјешта суђење како смо оптужени од појединаца.

Ми смо екипа која је провела 10 година радећи у омладинским категоријама да би створила овај тим који се храбро бори за сам врх табеле. У нашем саставу имамо 9 домаћих играча који су прошли све омладинске категорије нашег клуба и то смо надоградили са 2 – 3 појачања. Није нам поклоњено ништа, ми смо то својим радом и залагањем створили.

Такође морамо да истакнемо да понашање појединих гостујућих играча и чланова управе апсолутно нису никад раније виђена на кошаркашким теренима а који се понављу од тих истих и мислимо да су за сваку осуду. Учињено је нешто што Прву лигу Републике Српске и кошарку у Републици Српској срозава на најниже гране.

Ми нисмо ти који ће да суде
судијама, то препуштамо органима Савеза. Такође, ми нисмо ти који желимо да се гасе клубови. Али ми смо клуб који неће подржати срамно понашање појединаца гостујуће екипе. Нисмо тим који ће да подржи вређање нашег тренера који се може видити на снимку, као и оптужбе на члана УО KСРС, којег оптужују да је намјестио суђење. У свим овим немилим сценама мирно смо сједили и посматрали дешавања. Такође видјели смо да је један предмет улетио са трибине и ми из клуба осуђујемо то понашање. Желимо да истакнемо да је и публика била изреволтирана понашањем гостујуће екипе и реаговала, по нашем мишљењу, како није требала.

Ова утакмица неће ријешити победника првенства, до краја имамо још 18 утакмица и сви могу да постану шампиони. Гостима желимо сву срећу у наставку такмичења и надамо се да ће кошарка побједити а од Савеза очекујемо да убудуће свако овакво поновљено понашање било кога најоштрије казни.”

Filter 2019