Sat. Dec 4, 2021
ћирилица /latinica

PU Istočno Sarajevo: „Budi oprezan – oružje nije igračka“

Izvor: FILTER

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su započeli realizaciju kampanje „Budi oprezan – oružje nije igračka“ , koja traje do 31.12.2021. godine, a koju organizuje Ministrastvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Cilj kampanje je upoznati građane o mogućim posljedicama koje proizilaze iz nezakonite i nestručne upotrebe vatrenog oružja, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, kao što su proslave, svadbe, krštenja, rođendani, ali i upoznati građane o predviđenim prekršajnim i krivičnim sankcijama u skladu sa Krivičnim zakonikom RS, Zakonom o javnom redu i miru RS i Zakonom o oružju i municijai RS.

Načelnik Sektora policije, PU Istočno Sarajevo Milan Čvoro u izjavi za medije naglasio je da je zakonom zabranjeno korištenje vatrenog oružja na javnim mjestima, ali pojedinci to i dalje čine dovodeći sebe  i druge u opasnost i  dodao da je na području ove Uprave u proteklih deset mjeseci evidentirano 10 ovakvih prekršaja. On je apelovao na građane da u ovakvim prilikama ne koriste vatreno oružje, te da svaku nezakonitu upotrebu vatrenog oružja prijave nadležnoj policijskoj stanici ili na beslatan broj 122.

Filter 2019