Sat. Nov 27, 2021
ћирилица /латиница

ПУ Источно Сарајево: „Буди опрезан – оружје није играчка“

Извор: ФИЛТЕР

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево данас су започели реализацију кампање „Буди опрезан – оружје није играчка“ , која траје до 31.12.2021. године, а коју организује Министраство унутрашњих послова Републике Српске.

Циљ кампање је упознати грађане о могућим посљедицама које произилазе из незаконите и нестручне употребе ватреног оружја, посебно на мјестима гдје се окупља већи број људи, као што су прославе, свадбе, крштења, рођендани, али и упознати грађане о предвиђеним прекршајним и кривичним санкцијама у складу са Кривичним закоником РС, Законом о јавном реду и миру РС и Законом о оружју и муницијаи РС.

Начелник Сектора полиције, ПУ Источно Сарајево Милан Чворо у изјави за медије нагласио је да је законом забрањено кориштење ватреног оружја на јавним мјестима, али појединци то и даље чине доводећи себе  и друге у опасност и  додао да је на подручју ове Управе у протеклих десет мјесеци евидентирано 10 оваквих прекршаја. Он је апеловао на грађане да у оваквим приликама не користе ватрено оружје, те да сваку незакониту употребу ватреног оружја пријаве надлежној полицијској станици или на беслатан број 122.

Filter 2019