Проходно од Фоче према Тјентишту, саобраћај отежан у Кантону Сарајево

Извор:СРНА

Саобраћај се на већини путних праваца одвија успорено, посебно је отежан у Кантону Сарајево, а са магистралног пута Фоча-Тјентиште у мјесту Трноваче уклоњено је стабло са коловоза и возила пролазе несметано, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

На магистралном путу Сарајево-Фоча и даље је на снази забрана саобраћаја за теретна возила и аутобусе изнад три и по тоне. Саобраћај је за ове категорије возила преусмјерен преко Романије.

Због излијевања воде на коловоз и даље је обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Рајловац-Вогошћа, као и на регионалном путу Високо- Илијаш у мјесту Чекрекчије.

Успорено и отежано је одвијање саобраћаја и у Кантону Сарајево, гдје киша и јутрос пада, посебно у насељима Ступ, Бачићи, Отес и Доброшевићи.

Очишћени су одрони на путевима Јабланица-Блидиње и Коњиц-Борачко језеро, те је успостављено одвијање саобраћаја, али се и даље препоручује максималан опрез због могућих нових одрона и клизишта.

Због воде и земље на коловозу отежан је саобраћај на појединим дионицама магистралног пута Коњиц-Јабланица-Мостар.

Путни правац Драксенић-Врбашка затворен је за саобраћај због радова, алтернативни правац за путничка возила је Градишка-Подградци-Јабланица-Сјеверовци-Божићи-Козарска Дубица, а за теретна возила Градишка-Бањалука-Приједор-Козарска Дубица.

Забрана се неће односити на возила којима се врши достава на територији гдје се изводе радови, за возила локалног становништва као и на возила хитних служби.

До повремене обуставе због радова долазиће на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Шћепан Поље од 8.00 до 16.00 часова.

Због санационих радова на дионицама магистралног пута Бијељина-Брчко и Рача-Бијељина, у рејону Раче, саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија наизмјенично, једном траком.

Измјене због радова су актуелне на магистралним путевима Козарска Дубица-Драксенић-граница са Хрватском /Јасеновац/, Брчко-Бијељина, на дијелу који пролази поред ријеке Саве, Мостар-Невесиње, Котор Варош-Ободник, Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, у тунелима Стамболчић /Пале-Подграб/ и Угар /Црна Ријека-ентитетска граница.

Измијењен је режим вожње на магистралном путу Руданка-Добој од моста Руданка до тунела Путниково брдо два због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору “пет це”.

Радови се изводе и на регионалним путним правцима Шипово-граница са ФБиХ, Тедин Хан-граница са ФБиХ, Мраковица-Градишка, а због активираних клизишта, возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

Дионицама којима се креће вангабаритни превоз савјетује се опрезнија вожња и да учесници у саобраћаја поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На дионици локалног пута Ланишта-Марковић Поље саобраћај ће бити повремено обустављен од 8.00 до 16.00 часова, у интервалима од 30 минута обуставе и 15 минута пуштања саобраћаја, усљед извођења радова на хуманитарном деминирању на подручју локалне заједнице Ланишта /локалитет иза Цркве/, у организацији невладине хуманитарне организације Норвешка народна помоћ у БиХ /НПА/ и сагласности Владе Брчко дисктрикта БиХ, односно Ођељења за јавне послове.

У ФБиХ се на путу Тузла-Калесија /због радова у тунелу Чакловићи/ саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Успорено, због радова, саобраћај се одвија на путним правцима Коњиц-Јабланица /тунел Црнаја/, Доњи Вакуф-Јајце /Скела/, Немила-Жепче /Желеће/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Filter 2019