Sat. Nov 27, 2021
ћирилица /latinica

Prvu dozu vakcine primilo 7.160 građana Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva

Izvor: Srna

Na području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže do sada je prvu dozu vakcine protivi virusa korona primilo 7.160 lica, izjavio je Srni koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević.
Vasiljević je naveo da je revakcinisano 6.810 stanovnika ovih opština i pozvao građane, koji se nisu vakcinisali, da to urade u što kraćem roku.

On je rekao da je ove sedmice vakcinisano 140 lica, od kojih su 62 revakcinisana, 51 je primilo prvu, a 27 lica treću dozu.

“Postoji interes za treću dozu, ali još nedovoljno, s obzirom na broj ljudi koji su vakcinisani na početku vakcinacije, a sad stiču uslove da mogu da prime buster dozu”, istakao je Vasiljević.

Za narednu sedmicu je, kako je naveo, sastavljen spisak lica koja treba da prime treću dozu i ona će biti pozvana.

On je naveo da su građanima Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajave na raspolaganju vakcine “sputnjik ve”, “fajzer”, “astra zeneka” i “sinofarm”, te dodao da je za prve tri potrebno najavljivanje kako vakcine ne bi propale i morale biti uništene.

Govoreći o epidemiloškoj situaciji na području ovih opština, Vasiljević je rekao da je broj zaraženih u blagom padu i nada se da će se to nastaviti.

Prema njegovim riječima, ovo je period kada se javljaju sezonske akutne respiratorne infekcije, upale grla i prehlade, čiji su simptomi slični onim usljed virusa korona.

Vakcinacija će se odvijati u istim prostorijama kao i do sada, prekoputa Doma zdravlja, od 13.00 do 18.00 časova.

Filter 2019