Прву дозу вакцине примило 7.160 грађана Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева

Извор: Срна

На подручју Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе до сада је прву дозу вакцине противи вируса корона примило 7.160 лица, изјавио је Срни координатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић.
Васиљевић је навео да је ревакцинисано 6.810 становника ових општина и позвао грађане, који се нису вакцинисали, да то ураде у што краћем року.

Он је рекао да је ове седмице вакцинисано 140 лица, од којих су 62 ревакцинисана, 51 је примило прву, а 27 лица трећу дозу.

“Постоји интерес за трећу дозу, али још недовољно, с обзиром на број људи који су вакцинисани на почетку вакцинације, а сад стичу услове да могу да приме бустер дозу”, истакао је Васиљевић.

За наредну седмицу је, како је навео, састављен списак лица која треба да приме трећу дозу и она ће бити позвана.

Он је навео да су грађанима Источне Илиџе и Источног Новог Сарајаве на располагању вакцине “спутњик ве”, “фајзер”, “астра зенека” и “синофарм”, те додао да је за прве три потребно најављивање како вакцине не би пропале и морале бити уништене.

Говорећи о епидемилошкој ситуацији на подручју ових општина, Васиљевић је рекао да је број заражених у благом паду и нада се да ће се то наставити.

Према његовим ријечима, ово је период када се јављају сезонске акутне респираторне инфекције, упале грла и прехладе, чији су симптоми слични оним усљед вируса корона.

Вакцинација ће се одвијати у истим просторијама као и до сада, прекопута Дома здравља, од 13.00 до 18.00 часова.

Filter 2019