Поједине дионице и даље непроходне због излијевања воде на коловоз

Извор: Срна

Због излијевања воде на коловоз и даље се не саобраћа путним правцима Подграб-Јахорина у мјесту Лисовићи, на излазу из Маглаја према Завидовићима и Високо-Илијаш у Чекрекчијама, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Саобраћај се јутрос одвија успорено, по мокрим и клизавим коловозима, а возачима се скреће пажња на повећане количине воде на коловозу и на учестале одроне.

На магистралном путу Сарајево-Фоча забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе изнад три и по тоне. Та возила су пресумјерена на пут преко Романије.

Одрони отежавају саобраћај на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум према Шћепан Пољу.

Дионица магистралног пута Драксенић-Врбашка због радова је затворена за саобраћај, алтернативни правац за путничка возила је Градишка-Подградци-Јабланица-Сјеверовци-Божићи-Козарска Дубица, а за теретна возила Градишка-Бањалука-Приједор-Козарска Дубица.

Измјене због радова су актуелне на магистралним путевима Козарска Дубица-Драксенић-граница са Хрватском /Јасеновац/, Брчко-Бијељина, на дијелу који пролази поред ријеке Саве, Мостар-Невесиње, Котор Варош-Ободник, Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, у тунелима Стамболчић /Пале-Подграб/ и Угар /Црна Ријека-ентитетска граница.

Измијењен је режим вожње на магистралном путу Руданка-Добој од моста Руданка до тунела Путниково брдо два због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору “пет це”.

Радови се изводе и на регионалним путним правцима Шипово-граница са ФБиХ, Тедин Хан-граница са ФБиХ, Мраковица-Градишка, Бистрица-Пале и Бистрица-Подграб, а због активираних клизишта, возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

Дионицама којима се креће вангабаритни превоз савјетује се опрезнија вожња и да учесници у саобраћаја поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ се на путу Тузла-Калесија /због радова у тунелу Чакловићи/ саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Успорено, због радова, саобраћај се одвија на путним правцима Коњиц-Јабланица /тунел Црнаја/, Доњи Вакуф-Јајце /Скела/, Немила-Жепче /Желеће/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Filter 2019