Потрага за осумњиченим искориштена за медијски линч породице генерала Савчића

Извор: СРНА

Маријана Савчић Мацан, кћерка генерала Миломира Савчића, изразила је огорчење атаком на њену породицу која је доживјела медијски линч након акције полиције ради проналаска доказа у вези са убиством полицијских службеника МУП-а Кантона Сарајево у октобру 2018. године.

Мацанова је рекла Срни да су федерални медији, као и БН Телевизија, акценат ставили на чињеницу да је она кћерка генерала Савчића, а не на акцију полиције у проналаску убица полицајаца што је, како каже, некоректно и непрофесионално.

Мој отац је частан човјек, он има своје има и презиме, а мој супруг своје. Зашто их медији трпају у један кош је друго питање. Овдје су циљано помијешане бабе и жабе, односно политика и полицијска истрага“, навела је Мацанова.

Она је напоменула да ради у Полицијској управи Источно Сарајево као државни службеник, да није овлаштено лице, а да јој је у овом предмету претресена канцеларија, за шта је постојао налог, и да је у Агенцији за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ саслушана у својству свједока и пуштена кући, а не као осумњичена.

“Умјесто да се медији држе званичних информација, они су се окомили на моју породицу која је доживјела медијски линч. Медији су се више бавили политиком, односно причом чија сам ја кћерка, него разлозима полицијске акције, што је требало да буде кључна вијест”, навела је она.

При томе, додала је, објављиване су приватне фотографије, брата, њене малољетне дјеце, чиме су узнемирили породицу.

“То што су медији објавили фотографију мога супруга је у реду, али мене као мајку малољетне дјеце, мог брата и породице, и то у предмету који је јако озбиљан и који треба да се професионално уради до краја у најмању руку није коректно”, навела је Мацанова.

Она је напоменула да нема никакве замјерке на рад припадника МУП-а Кантона Сарајево и Сипе, али да су бомбастични медијски натписи као то да је “ухапшена кћерка ратног злочинца” и да је “МУП Републике Српске умијешан у убиство полицајаца” не само нетачно, него и дно медијског начина извјештавања, лажи и манипулисања јавношћу.

Она је изразила сумњу да је ова полицијска истрага истовремено искориштена и на притисак у потрази за генералом Савчићем.

Службеници Сипа у четвртак, 4.новембра, претресли су шест локација на подручју Источно Сарајева и Пала, те саслушали три лица у оквиру истраге која се води у вези са убиством полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево 2018. године.

Претреси су извршени под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево, а по наредби Кантоналног суда.

Према наводима медија, Александар Мацан са Пала првоосумињечени је за убиство сарајевских полицајца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића.

Filter 2019