Thu. Dec 9, 2021
ћирилица /latinica

Penzionerka iz Istočnog Sarajeva poklonila kape i šalove djeci na Kosovu i Metohiji

Izvor: Srna

Penzionerka Mlađenka Štaka /64/ iz Istočnog Novog Sarajeva poklonila je 36 kompleta kapa i šalova djeci iz sela Banje na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.
Iz Odbora navode da im se Štaka obratila sa željom da za zimske praznike pokloni djeci sa Kosova pletene kape i šalove za čiju izradu je tokom cijele godine kupovala materijal od skromne penzije.

“Uspjeli smo Mlađenki ispuniti želju i poklon od srca iz Republike Srpske danas je stigao u prave ruke do učenika Osnovne škole Milun Jakšić u selu Banje u opštini Srbica”, navode iz Odbora.

U saopštenju se dodaje da ovaj gest pokazuje koliko je veliki patriotizam i osjećaj srpskog naroda iz Republike Srpske za djecu sa Kosova i Metohije.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov rekao je da je važno da djeca i porodice na Kosovu i Metohiji znaju da nisu sami.

“Humanost uvijek nađe put i nema cijenu. Zato smo i osnovali Odbor prije mnogo godina da Srbi iz Republike Srpske nikog ne vrijeđajući i ne ugrožavajuću podare ono što imaju, pažnju, ljubav, emocije i poklone”, naveo je Arlov.

Arlov je rekao da se sljedeće godine obiljažava 10 godina projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, gdje će uz brojnu djecu sa Kosmeta sigurno biti djeca iz sela Banje.

Filter 2019