Sat. Nov 27, 2021
ћирилица /латиница

Пензионерка из Источног Сарајева поклонила капе и шалове дјеци на Косову и Метохији

Извор: Срна

Пензионерка Млађенка Штака /64/ из Источног Новог Сарајева поклонила је 36 комплета капа и шалова дјеци из села Бање на Kосову и Метохији, саопштено је из бањалучког Одбора за помоћ Србима на Kосову и Метохији.
Из Одбора наводе да им се Штака обратила са жељом да за зимске празнике поклони дјеци са Kосова плетене капе и шалове за чију израду је током цијеле године куповала материјал од скромне пензије.

“Успјели смо Млађенки испунити жељу и поклон од срца из Републике Српске данас је стигао у праве руке до ученика Основне школе Милун Јакшић у селу Бање у општини Србица”, наводе из Одбора.

У саопштењу се додаје да овај гест показује колико је велики патриотизам и осјећај српског народа из Републике Српске за дјецу са Kосова и Метохије.

Предсједник Одбора Милорад Арлов рекао је да је важно да дјеца и породице на Kосову и Метохији знају да нису сами.

“Хуманост увијек нађе пут и нема цијену. Зато смо и основали Одбор прије много година да Срби из Републике Српске никог не вријеђајући и не угрожавајућу подаре оно што имају, пажњу, љубав, емоције и поклоне”, навео је Арлов.

Арлов је рекао да се сљедеће године обиљажава 10 година пројекта “Спојимо дјецу Kосова и Метохије и Републике Српске”, гдје ће уз бројну дјецу са Kосмета сигурно бити дјеца из села Бање.

Filter 2019