Sun. Nov 28, 2021
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Уручена вриједна донација Центру за хеленистичке студије

Извор: СРНА

Амбасадор Грчке у БиХ Димитрос Папандреу уручио је данас вриједну новчану донацију Центру за хеленистичке студије на Филозофском факултету на Палама.

Амбасадор Папандреу рекао је новинарима да га радује што су почели пројекат увођења курса грчког језика у оквиру хеленског центра за којим постоји велико интересовање.

“Курс грчког језика подржава амбасада Грчке у БиХ, а учење грчког језика на Палама само је једна од активности коју смо започели и планирамо да спроведемо у дјело”, изјавио је Папандреу.

Он је истакао да су данашњу посјету искористили да уруче новчану помоћ за даљи рада Центра и додао да ће грчка амбасада наставити да пружа подршку, што је назвао добром карактеристичком изузетно добрих односа двије земље и два народа.

Папандреу је драго што је руководство Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву на челу са деканом Драгом Мастиловићем, продеканима Огњеном Куртешом и Владаном Бартулом и цјелокупним наставничким особљем расположено да учествују у заједничкој сарадњи, пројектима, који ће наставити да јачају.

Руковидилац Центра за хеленске студије на Филозофском факултету на Палама Владан Бартула захвалио се амбасадору и рекао да ће донацију усмјерити за куповину пројектора, лаптопа и осталог шта им је потребно да би комплетну просторију опремили.

Бартула је рекао да је грчки језик у темељу европске културе и цивилизације и да његово изучавање много значи полазницима, да све то раде заједно са грчком амбасадом у БиХ и Хеленском фондацијом чији је он представник, а та сарадња иде преко Београда.

Он је додао да је то само једна од активности коју спроводи Филозофски факултет и Центар за хеленске студије, наводећи да ће заједно са амбасадом припремити и сарадњу са Музејом манастира Житомислић у Мостару.

Бартула подсјећа да је амбасада Грчке у БиХ прије неколико мјесеци уручила донацију у виду књига за покретање Центра за изучавање грчког језика, а иста донација стигла је и од Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома, на чему су веома захвални.

Полазник почетног курса грчког језика Миљан Попић захвалио је амбасадору Папандреу за подршку коју пружа заједно са грчком амбасадом ради његовања пријатељских односа два народа.

Filter 2019