Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Укинута ванредна ситуација

Извор: СРНА

Начелник општине Пале Бошко Југовић укинуо је ванредну ситуацију која је проглашена због недавних поплава на подручју ове највеће источносарајевске локалне заједнице.

Ова одлука донесена је јутрос на сједници општинског Штаба за ванредне ситуације.

Југовић, који је и командант Штаба, рекао је да је на сједници закључено да је стање на терену доста боље него претходних дана, али да је потребан опрез јер и даље постоји опасност од активирања клизишта.

“Анализирајући стање на терену и временске услове који су већ трећи дан заредом повољни, одлучили смо да укинемо све мјере које су важиле за вријеме ванредне ситуације. И даље пратимо ситуацију на терену, а при крају је и посао комисије која процјењује штете”, истакао је Југовић.

Он је рекао да се већ половином наредне седмице очекују тачни подаци о штети насталој на имовини грађана, привредних субјеката, као и на путној инфраструктури која је у озбиљној мјери оштећена.

Југовић је подсјетио да су све службе и механизација и претходних дана били ангажовани на терену, да се дјеловало превентивно, али и да су санирана сва она оштећења која је било могуће санирати у датом тренутку и околностима.

“Чим будемо имали детаљну анализу, кренућемо у рјешавање свих проблема и вјерујем да ћемо прије зиме санирати све оно што је приоритет”, поручио је начелник општине.

Он је захвалио Влади Републике Српске и премијеру Радовану Вишковићу на исказаној спремности да општини Пале пружи потребну подршку, као и Републичкој управи цивилине заштите на челу са директором Драганом Новитовићем, министру саобраћаја и веза Републике Српске Недељку Ћорићу и Јавном предузећу “Путеви Републике Српске” на челу са директором Давором Кострешевићем на интервентној помоћи коју су пружали овој локалној заједници све вријеме ванредне ситуације.

Начелник општине Пале Бошко Југовић прогласио је ванредну ситуацију 5. новембра након што су се у појединим дијеловима ове општине излиле ријеке па бујице угрожавају имовину грађана и привредних субјеката.

Filter 2019