Thu. Dec 9, 2021
ћирилица /latinica

Pale: Za razvoj preduzetništva 100.000 KM

Izvor: Paljanske novosti

Opština Pale raspisala je danas Javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj preduzetništva u opštini Pale za 2021. godinu, za koji će iz Budžeta Opštine biti izdvojeno 100.000 KM.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Pale Žarko Čović rekao je za „Paljanske novosti“ da je ovo samo jedna u nizu opštinskih aktivnosti u cilju unapređenja standarda života građana opštine Pale, te dodao da će sredstva ovoga Javnog poziva biti raspoređena u tri kategorije.

„Prva kategorija podrazumijeva nabavku osnovnih sredstava, opreme, izgradnju i adaptaciju proizvodnih objekata i druga ulaganja u osnovna sredstva u maksimalnom iznosu do 3.000 KM po korisniku, odnosno do 50 odsto od ukupne investicije, koja ne može biti veća od 6.000 KM, a za ovu namjenu izdvojićemo 50.000 KM. Druga kategorija odnosi se na podsticaj mladim ljudima i mladim bračnim parovima od 18. do 35. godina starosti i za tu kategoriju izdvojićemo 35.000 KM, a treća se odnosi na oslobađanje od zakupa javnih površina za juni i avgust, ukupne vrijednosti od 15.000 KM“, naveo je Čović.

On je dodao da je ovaj Javni poziv namijenjen za pomoć u radu novootvorenih preduzeća – društva sa ograničenom odgovornošću koja osnivaju mladi i preduzetničke radnje, kao i već postojećim pravnim licim i samostalnim preduzetnicima koji se bave proizvodnom i zanatsko-uslužnom djelatnošću u kojoj se stvara dodatna vrijednost.

Uslove apliciranja i detaljnije informacije o Javnom pozivu možete pronaći putem linka: http://www.pale.rs.ba/javni-konkurs-za-dodjelu-podsticajnih-sredstava-za-razvoj-preduzetnistva-u-opstini-pale-za-2021-godinu/

Filter 2019