Sat. Nov 27, 2021
ћирилица /латиница

Пале: За развој предузетништва 100.000 КМ

Извор: Паљанске новости

Општина Пале расписала је данас Јавни позив за додјелу подстицајних средстава за развој предузетништва у општини Пале за 2021. годину, за који ће из Буџета Општине бити издвојено 100.000 КМ.

Вршилац дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Пале Жарко Човић рекао је за „Паљанске новости“ да је ово само једна у низу општинских активности у циљу унапређења стандарда живота грађана општине Пале, те додао да ће средства овога Јавног позива бити распоређена у три категорије.

„Прва категорија подразумијева набавку основних средстава, опреме, изградњу и адаптацију производних објеката и друга улагања у основна средства у максималном износу до 3.000 КМ по кориснику, односно до 50 одсто од укупне инвестиције, која не може бити већа од 6.000 КМ, а за ову намјену издвојићемо 50.000 КМ. Друга категорија односи се на подстицај младим људима и младим брачним паровима од 18. до 35. година старости и за ту категорију издвојићемо 35.000 КМ, а трећа се односи на ослобађање од закупа јавних површина за јуни и август, укупне вриједности од 15.000 КМ“, навео је Човић.

Он је додао да је овај Јавни позив намијењен за помоћ у раду новоотворених предузећа – друштва са ограниченом одговорношћу која оснивају млади и предузетничке радње, као и већ постојећим правним лицим и самосталним предузетницима који се баве производном и занатско-услужном дјелатношћу у којој се ствара додатна вриједност.

Услове аплицирања и детаљније информације о Јавном позиву можете пронаћи путем линка: http://www.pale.rs.ba/javni-konkurs-za-dodjelu-podsticajnih-sredstava-za-razvoj-preduzetnistva-u-opstini-pale-za-2021-godinu/

Filter 2019