Wed. Dec 8, 2021
ћирилица /latinica

OŠ “P.P.Njegoš” najbolja na opštinskom takmičenju o poznavanju Crvenog krsta

Izvor: Srna/foto: Filter

Tim Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” iz Istočne Ilidže pobjednik je današnjeg opštinskog kviz-takmičenja iz poznavanja pokreta Crvenog krsta.
Pobjedom na opštinskom takmičenju, tročlana ekipa OŠ “Petar Petrović Njegoš”, koju su činili kapiten Lana Dragičević, Nikolina Radović i Aleksandra Gajić, plasirala se na takmičenje na nivou Sarajevsko-romanijske regije.

Drugoplasirani je bio tim OŠ “Aleksa Šantić” iz Vojkovića, a trećeplasirani tim je iz OŠ “Jovan Dučić” iz Kasindola.

Dragičevićeva je novinarima rekla da je današnje takmičenje, za koje su se dugo spremale, bilo teško, ta da su za pobjedu morale da ulože maksimalne napore.

Nastavnik Slavica Govedarica, koja dugi niz godina vodi sekciju Crvenog krsta u OŠ “Petar Petrović Njegoš”, rekla je da djeca za ovo takmičenje treba da izdvoje dovoljno vremena kako bi savladala brojna pitanja i razne edukativne zadatke.

“Moje učenice su dale svoj maksimum, i pored svih obaveza koje imaju kao odlični đaci, a uključene su u brojne druge sekcije. Rezultate svog truda i rada one su pokazale osvajanjem prvog mjesta na današnjem takmičenju”, naglasila je Govedarica.

Govedarica je podsjetila da je ekipa ove škole najbolji rezultat ostvarila prije dvije godine kada su osvojili prvo mjesto na Republičkom takmičenju poznavanja pokreta Crvenog krsta.

Ona je dodala da su učenici sedmog razreda OŠ “Petar Petrović Njegoš” ove godine osvojili prvo mjesto na takmičenju “Misli mine”, najavivši da će ova obrazovna ustanova u utorak, 23. novembra, biti domaćin regionalnog takmičenja o poznavanju mina, na kojem će učestvovati devet škola sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

Predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočne Ilidže Ranko Skakavac rekao je da su sve tri ekipe osnovnih škola sa prostora Istočne Ilidže pokazale dobro znanje, te da su male nijanse odličile o pobjedniku.

Skakavac je pojasnio da plasman i znanje ekipa koje se takmiče mnogo zavisi od posvećenosti i zalaganja nastavnika tom pozivu, posebno pohvalivši Slavicu Govedaricu, čiji učenici redovno osvajaju prva mjesta na takmičenjima.

Nagrada za tim koji pobijedi na Republičkom takmičenju poznavanja pokreta Crvenog krsta je sedmodnevni boravak na moru.

Filter 2019