Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /латиница

Осумњичени за убиство пружао отпор и пријетио ручном бомбом

Извор: Срна

Лице чији су иницијали Б.Т, осумњичено за убиство малољетника на подручју општине Фоча, пружало је активни отпор приликом хапшења и пријетило да ће активирати ручну бомбу према припадницима Жанармерије, који су га лишили живота, рекао је начелник Полицијске управе Фоча Велимир Kостовић.

Kостовић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да је осумњичени убијен из ватреног оружја прошле ноћи, четири минута иза поноћи у мјесту Челебићи.

Он је навео да се наставља са истражним радњама под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње, као и да је полиција још на терену.

Kостовић је навео да је јуче дежурна служба Полицијске управе обавијештена да је у мјесту Заваит пуцано из ватреног оружја и том приликом је смртно страдало једно лице у путничком возилу.

Он је додао да су одмах по сазнању за тај догађај на терен упућене све расположиве снаге Полицијске управе и јединице Жандармерије Фоча које су блокирале путну комуникацију према Мјесној заједници Челебићи и према
граници са Црном Гором.

Увиђај на мјесту догађаја обавио је дежурни тужилац.

Из Окружног јавној тужилаштва у Требињу Срни је јутрос речено да је мушкарац из села Заваит, који је осмњичен за убиство деветогодишњег дјечака, убијен јер је покушао да активира експлозивну направу.

Срна незванично сазнаје, да је у питању душевно обољело лице, који је јуче послијеподне усмртио дјечака, рођеног 2012. године, пуцавши на аутомобил на регионалном путу Заваит-Челебићи.

Filter 2019