Одржана сједница Штаба за ванредне ситуације Општине Источна Илиџа

Штаб за ванредне ситуације Општине Источна Илиџа одржао је сједницу, којој су, поред представника општине, присуствовали и представници ЈП „Водовод и канализација“ Источно Сарајево и Полицијске станице Источна Илиџа.

Екипе и тимови су цијели дан на терену и у поплављеним насељима, гдје се, прављењем насипа и уз помоћ механизације, настојао заштитити сваки дио општине. Послије анализирања тренутне ситуације, Штаб је направио је план и распоред активности за даље, уз дефинисање потреба за опремом, људством и механизацијом у сваком насељу појединачно. Екипе општине су упућене на дежуре у најкритичнија подручја, а број Цивилне заштите општине Источна Илиџа 057 316 027 биће на располагању грађанима цијелу ноћ.

Према информацијама директора ЈП „Водовод и канализација“ Источно Сарајево, водоснабдијевање на подручју општине је уредно, а слабији притисак воде се очекује у насељу Горњи Которац.

Командир Полицијске станице Источна Илиџа Миран Мрдић нагласио је да је безбједносна ситуација редовна и да су екипе полиције стављење на располагање општини Источна Илиџа. Такође, нагласио је да је магистрални пут Сарајево – Фоча затворен за теретни саобраћај, а да је на територији Источне Илиџе затворене су улице Милоша Црњанског и Прве сарајевске бригаде.

Filter 2019