Tue. Nov 30, 2021
ћирилица /латиница

На Ступу пронађени посмртни остаци најмање четири особе

Извор: Срна, фото: Д.С (klix.ba)

Током ексхумације која је завршена у сарајевском насељу Ступ, пронађени су некомплетни посмртни остаци најмање три лица и комплетни остаци једне особе, рекла је Срни портпарол Института за нестала лица БиХ Емза Фазлић.
Фазлићева је навела да се највјероватније ради о старијим случајевима који не припадају мандату Института за нестала лица БиХ.

“Ипак, ексхумирани посмртни остаци биће пребачени у просектуру гробља Свети Марко у Миљевићима у Источном Сарајеву, гдје ће услиједити криминалистичко-техничка и судско-медицинска обрада, те утврђивање њиховог поријекла”, изјавила је Фазлићева.

Ексхумацијом је по наредби Суда БиХ руководило Тужилаштво БиХ, а присуствовали су истражиоци Института за нестала лица БиХ, антрополози Међународне комисије за нестала лица, љекар судске медицине, радници, као и припадници МУП-а Kантона Сарајево.

Посмртни остаци пронађени су приликом грађевинских радова у близини трамвајске пруге, након чега су радови обустављени, локација обезбијеђена, а Тужилаштво БиХ затражило од Суда БиХ издавање наредбе за ексхумацију на том локалитету.

Filter 2019