Мирнија ноћ за становнике Источне Илиџе

Извор: Општина Источна Илиџа

Претходна ноћ у Источној Илиџи протекла је мирније и иако су се јављале повремене падавине то није значајно утицало на нивое Касиндолке и Жељезнице, који су у паду. Стање је стабилно на ријеци Касиндолки, од дијела око Болнице „Србија“ до Доњег Которца, док је на Жељезници ниво воде опао за пола метра.

Тренутни проблем представља извор Мегара, који се пуни приликом обилнијих падавина, те он пријети одређеном броју кућа у Солунској и Улици 4. августа. Према информацијама са терена, дежурне екипе прате стање у овим улицама.

Што се тиче снабдијевања електричном енергијом, насеље Доњи Которац је још увијек без струје, док у осталим дијеловима општине тренутно нема прекида у испоруци електричне енергије.

Водоснабдијевање на територији Источне Илиџе је уредно.

Објектима који су поплављени током јучерашњег дана, Републичка управа цивилне заштите ће у току дана доставити пумпе за исцрпљивање воде и сушилице.

Напомињемо да се грађани Источне Илиџе, којима су проузроковани проблеми усљед обилних падавина, могу јавити на број Цивилне заштите Општине Источна Илиџа 057 316 027.

Filter 2019