Масовно хапшење широм Србије због педофилије (ВИДЕО)

Извор: РТРС

Припадници Министарства унутрашњих послова Србије, Управе криминалистичке полиције, СБПОК-а, Одјељења за сузбијање високотехнолошког криминала, у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду, у наставку акције “Армагедон” ухапсили су 18 особа са територије Србије, саопштио је МУП Србије.

Ухапшени су И. О. (1979) из Ниша, З. Т. (1983) из Суботице, А. Н. (1956) из Београда, И. В.(1975) из Врбаса, Д. Д. (1970) из Лебана, С. А. (1983) из Београда, Б. И. (1954) из Ниша, Р. А. (1965) из Великог Градишта, С. Д. (1980) из Зрењанина, М. Л. (1997) из Зрењанина, Т. Ш. (1969) из Врбаса, М. Б. (1979) из Београда, П. В. (2001) из Београда, С. Н. (1976) из Ниша, И. А. (1979) из Пожаревца, П. К. (1976) из Суботице, М. Т. (1985) из Књажевца и В. Г. (1970) из Беле Цркве.

Они се сумњиче да су извршили кривична дјела приказивање, прибављање и посједовање порнографског материјала и искоришћавање малољетног лица за порнографију, искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела против полне слободе према малољетном лицу и полно узнемиравање.

Како се сумња, они су у дужем временском периоду, путем интернета, коришћењем одређених апликација за дијељење фајлова или коришћењем појединих претраживача у циљу прикривања локације, преузимали, сачували на хард дисковима рачунара и дијелили садржаје настале искоришћавањем дјеце у порнографске сврхе.

Такође, како се сумња, путем Фејсбука са својих налога ступали су у комуникацију са малољетним лицима, потом слали и дијелили фотографије и видео записе порнографске садржине настале експлоатацијом малољетног лица.

Такође, постоје основи сумње да су уговарали састанке са малољетним лицима ради сексуалног односа.

Приликом претресања станова осумњичених и увидом у рачунаре и рачунарску опрему пронађено је више терабајта материјала насталог искоришћавањем малољетних лица у порнографске сврхе, садржаји сексуалне експлоатације беба и дјеце од три до седам година, фотографије и видео садржаји инцестног типа, као и друге фотографије и видео записe експлицитне злоупотребе дјеце у порнографске сврхе, наводи МУП Србије.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву у Београду.

Хапшења погледајте ОВДЈЕ

Filter 2019